Confidenţialitate

Sistemul de semaforizare al Bucureștiului a fost modificat ilegal

Reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București S.A., în calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din Capitală, au depus sâmbătă o plângere penală după ce au descoperit că pe 28 și 29 decembrie au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, ceea ce ar fi putut duce la consecințe deosebit de grave.

„Dacă echipele de intervenție ale Companiei Municipale Management Trafic București S.A. nu interveneau cu promptitudine există un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave (de exemplu, semafoarele puteau afișa culoarea verde din toate direcțiile).

După prima accesare a dispozitivului trecerii de pietoni din fața Policlinicii Titan, din dată de 28 decembrie, situația a fost remediată rapid iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori.

Astăzi, 29 decembrie, a avut loc o nouă accesare, în același loc, iar semaforul trecerii de pietoni, în loc să urmeze ciclul de culori roșu-verde, a rămas blocat pe culoarea galbenă intermitent.

Menționăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoștințele și echipamentele necesare pot să acceseze automatele de dirijare și să modifice diagramele.

În zona Policlinicii Titan există mai multe camere de supraveghere și în aceste momente se lucrează la identificarea persoanelor care au intervenit la echipamente.

Atragem atenția că asemenea acțiuni sunt ilegale și pot avea consecințe deosebit de grave asupra circulației automobilelor și siguranței pietonilor.

Considerăm că, în cazul în care organele abilitate vor constată că a fost vorba despre acte de sabotaj, țintele fiind Primăria Capitalei și companiile municipale, nicio miză nu poate justifică discreditarea unor instituții cu prețul unor vieți omenești”, arată municipalitatea printr-un comunicat remis Europa FM.

Ce este Compania Municipală Management Trafic București

Compania Municipală Managementul Traficului București (CMMTB) SA, a fost inființată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 98/2017, cu obiectivul de ”a moderniza sistemul de management al traficului in Municipiul Bucuresti, prin asigurarea circulatiei rutiere fluente precum si imbunatatirea calitatii serviciilor, cresterea confortului, protectia mediului, in conformitate cu politica europeana privind o noua cultura a mobilitatii urbane”.