Confidenţialitate

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, este urmărit penal pentru spălare de bani și folosirea influenței

Deputatul Dan Motreanu este urmărit penal pentru spălare de bani și folosirea influenței date de funcția de conducere în partid, pentru obținerea de foloase necuvenite, în dosarul lui George Scutaru.

Motreanu este suspectat că a primit 250.000 euro pentru finanțarea campaniei electorale din 2008.

 

 

Parlamentarul a fost astăzi la sediul DNA și a recunoscut, la ieșire,  că procurorii i-au adus la cunoștință că are această calitate.

Dan Motreanu este implicat în dosarul în care este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani fostul consilier prezidențial George Scutaru.

 

Deputatul PNL Dan Motreanu, unul dintre vicepreședinții Camerei Deputaților, a ajuns la sediul DNA înainte de ora 10.

A petrecut puțin timp în fața procurorilor, iar la ieșire a spus că are calitatea de suspect într-un dosar despre care susține că nu i s-au dat amănunte.

 

”Deocamdată mi-au adus la cunoștință calitatea de suspect, dar nu mi-au dat alte amănunte, urmează altă audiere”, a spus Motreanu.

Întrebat dacă își va da demisia din PNL, el a răspuns: ”O să discut cu conducerea partidului și vedem, după următoarea audiere voi lua o decizie”.

De asemenea, întrebat dacă a fost implicat, alături de George Scutaru, în campania electorală din 2008, Motreanu a spus: ”Nu e nicio legătură”.

 

 

Deputatul PNL – aflat la al treilea mandat – este cercetat în dosarul în care este urmărit penal George Scutaru.

Fostul consilier prezidenţial se află sub control judiciar fiind bănuit de complicitate la luare de mită şi spălare a banilor: procurorii susțin că ar fi primit 170,000 de euro, sumă ce reprezintă o parte din mita de un milion de euro încasată de Cristinel Bîgiu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău.