Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului a fost reținut de DNA

Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, Lazăr Iordache,a fost reținut aseară pentru 24 de ore. Procurorii DNA îl cercetează pentru dare de mită și cumpărare de influență.

Potrivit DNA, Iordache ar fi mituit un funcționar din Ministerul Sănătății cu scopul aprobării unor alocări bugetare pentru două spitale.

 

Comunicatul DNA spune că în perioada aprilie-iunie 2016, Lazăr Iordache i-ar fi promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății, denunțător în acest dosar, un procent de 5% din sumele alocate de minister pentru două spitale.

Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului ar fi remis parte din sumă la mijlocul primăverii, după cum a declarat pentru EuropaFM  purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

În comunicatul DNA se mai arată că sumele de bani promise și remise de Lazăr Iordache proveneau chiar din fondurile alocate de minister pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare și dotarea cu echipamente medicale.

Mai spunem că vicepreședintele Agenției Medicamentului va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS