Confidenţialitate

Vicepremierul Ucrainei, la Europa FM: „România a jucat deja un rol crucial în sprijinirea Ucrainei și în ceea ce privește siguranța alimentară globală” | AUDIO

România a jucat deja un rol crucial în sprijinirea Ucrainei, declară la Europa FM vicepremierul Olga Stefanishyna. E necesar, în continuare, însă – spune ea – sprijinul pentru impunerea de sancțiuni Rusiei, dar și pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Liliana Nicolae ne spune mai multe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ucraina apreciază ajutorul dat de România atât financiar, militar, dar și economic, în cazul crizei cerealelor – spune în exclusivitate la Europa FM, Olga Stefanishyna, vicepremierul Ucrainei pe probleme de integrare Europeană.

Olga Stefanishyna: „România a jucat deja un rol crucial în sprijinirea Ucrainei atât din punct de vedere financiar cât și militar, dar și în ceea ce privește siguranța alimentară globală”

„Cred că România a jucat deja un rol crucial în sprijinirea Ucrainei atât din punct de vedere financiar cât și militar, dar și în ceea ce privește siguranța alimentară globală, pentru că împreună cu România am reușit să scoatem cantități impresionante de cereale pe Dunăre și prin coridorul verde al solidarității înființat la vămile noastre”, a spus Olga Stefanishyna la Europa FM.

Cât privește statutul de țară candidată la Uniunea Europeană – primit recent de Ucraina – oficialul de la Kiev spune că se bazează ca țările vecine să fie cei mai mari susținători ai aderării Ucrainei la blocul comunitar.

Citește și: Vicepremierul Ucrainei, la Europa FM: „Declararea Rusiei stat terorist, primul pas pentru a fi trasă la răspundere pentru crimele comise în Ucraina” | AUDIO

Olga Stefanishyna: „Suntem foarte deschiși să lucrăm cu Guvernul României pe teme legate de integrarea europeană”

„Pentru a ne asigura că vom ajunge una din țările Uniunii Europene, trebuie să ne asigurăm că suntem capabili să ne revenim și să oprim invazia Federației Ruse. Suntem foarte deschiși să lucrăm cu Guvernul României pe teme legate de integrarea europeană, sperăm că alături de Republica Moldova vom putea ajunge repede în poziția de a începe negocierile de aderare. Sperăm că țările care ne sunt vecine vor fi cei mai mari susținători ai noștri în acest proces”, a mai spus Olga Stefanishyna la Europa FM.

Reamintim, Ucraina a primit statutul de țară candidată la Uniunea Europeană, alături de Republica Moldova, pe 23 iunie.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Vicepremierul Ucrainei, la Europa FM: „Rusia nu are niciun respect față de acordul privind transportul cerealelor” | AUDIO