Confidenţialitate

Vicecancelarul austriac susține aderarea României și Bulgariei la Schengen | AUDIO

Vicecancelarul austriac, lider al Partidului Verde din Coaliția de guvernare, susține aderarea României și Bulgariei la Schengen și respinge veto-ul anunțat de ministrul de Interne. Ministrul de Interne Lucian Bode a călătorit recent la Viena si i-a spus omologului său austriac că puțini migranți se îndreaptă spre Austria prin România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Coaliția guvernamentală din Austria e formată din conservatorii conduși de cancelarul Karl Nehammer, și Verzii vicepremierului Werner Kogler. Acesta a anunțat azi că nu susține veto-ul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen.

Ministrul de Interne Gerhard Karner a amenințat săptămâna trecută cu un veto împotriva extinderii spațiului Schengen, invocând presiunea migratorie ridicată asupra Austriei.

În urmă cu două zile însă, după o vizită în Croația, cancelarul Nehammer a nuanțat afirmațiile ministrului său. El a lăudat Croația pentru modul în care gestionează granița externă a Uniunii și a criticat România, Bulgaria și Ungaria că lasă migranți să intre ilegal în Europa.

Karl Nehammer a spus că în acest moment în Austria sunt 100.000 de persoane care au intrat ilegal în țară, dintre care 75.000 nu au fost înregistrate în nicio țară a Uniunii. „Majoritatea vin în Austria prin Serbia și Ungaria, altii ajunga prin Turcia, Bulgaria și România”, a adaugat cancelarul austriac.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Eugen Tomac, europarlamentar PMP: Dacă UE vrea să ajute Republica Moldova și Ucraina, România trebuie să intre în Schengen cât mai rapid | VIDEO