Confidenţialitate

Vicecampionul olimpic la scrimă Florin Zalomir, găsit decedat. Acesta s-ar fi sinucis în locuința sa din Otopeni

Vicecampionul olimpic la scrimă Florin Zalomir a fost găsit decedat în locuința sa din orașul Otopeni. Din primele informații, bărbatul, care era și angajat al Jandarmeriei, s-a sinucis. Federația de scrimă a confirmat decesul sportivului.

Florin Zalomir a fost găsit în apartamentul său din Otopeni luni dimineață, în jurul orei 8.30. Avea 41 de ani și numeroase medalii câștigate cu echipa de sabie a României.

Identitatea s-a a fost confirmată de președintele Federației Române de Scrimă.

„Federația Română de Scrimă a aflat cu tristețe și durere de moartea tragică a campionului mondial și european, vicecampion olimpic la sabie, Florin Zalomir și este alături în aceste momente grele de familia acestuia.
Colegi, antrenori, elevi și prieteni ai sabrerului sunt consternați și șocați de modul în care ”Zalo” a ales să plece dintre noi. Ne rămân amintirile, ne dor și ne rugăm pentru sufletul lui.
Dumnezeu să îl ierte!”, notează Federația pe Facebook.

De doi ani era ofițer al Jandarmeriei București, iar la cea mai recentă evvaluare psihologică fusese declarat apt, transmite biroul de presă al Jandarmeriei Române.

Conform unor surse citate de Televiziunea Română, sportivul trecuse printr-un divorț, iar de cel puțin o lună se afla într-un program de consiliere psihologică, întâlniri care refuzase însă să se prezinte.

A câștigat titlul de campion mondial în 2009 și a  luat aurul european în 2006. A câștigat și argintul la Jocurile Olimpice de la Londra. Florin Zalomir fusese câțtiva ani înrolat și în Legiunea Străină, altături de care participase la o misiune în Afganistan.

Citește și: Devis Mangia, fost antrenor la U Craiova, acuzat de hărțuire sexuală în România și Malta de mai mulți jucători de fotbal

Foto: Facebook / Federatia Romana de Scrima