Viața lui George Michael în cifre

George Michael a murit la vârsta de 53 de ani. Publicistul său a făcut anunțul și a precizat că George Michael „a murit în pace, acasă”.

Georgios Kyriacos Panayiotou, cunoscut drept George Michael, s-a născut pe 25 iunie 1963 în Finchley, Marea Britanie. Piesele lansate alături de Wham sau solo au modelat istoria muzicii, stabilind mai multe recorduri. Peste 6 milioane de exemplare a fost vândute din single-ul „Careless Whisper“. Însumat, 17 săptămâni au stat în topuri single-urile lui George Michael pe primul loc.

16 ani este numărul anilor în care piesa „Last Christmas“ a intrat în topurile din Germania, în perioada sărbătorilor. Și azi piesa rămâne una dintre cele mai difuzate din perioada sărbătorilor la posturile de radio din întreaga lume, inclusiv la Europa FM.

Într-un interviu acordat MTV, George Michael a recunoscut că nu a spus despre orientarea sa sexuală pentru nu a-şi supăra mama. Orientarea sexuală a lui George Michael a fost subiect de speculații până în anul 1998, când a fost arestat pentru acte sexuale într-o toaletă publică a unui restaurant din Beverly Hills, California. Atunci, un poliţist sub acoperire l-a ademenit pe cântăreţ să îşi arate părţile intime. George Michael a fost arestat şi condamnat la 80 de ore în folosul comunităţii. Imediat după acest inident, artistul a lansat melodia ”Outside”, care a avut ca punct de plecare incidentul din toaleta californiană. După acest incident, George Michael nu s-a mai ascuns şi a declarat public că este homosexual, mărturisind și relaţia sa cu Kenny Goss, un fost antrenor din Dalas, relație pe care o avea din 1996.

În decursul timpului, George Michael a fost arestat de 5 ori, pentru posesie de canabis, şofat sub influenţa băuturilor alcoolice și activităţi indecente într-un loc public. Cea mai cunoscută condamnare a fost de 8 săptămâni de închisoare după ce a condus sub influenţa drogurile. A efectuat doar patru săptămâni de pedeapsă.

Mai puțin cunoscut este premiul de 37.600 de euro câştigat la o ediţie specială „Vrei să fii milionar?“. Banii au fost donaţi integral în scopuri caritabile.

Cel mai scump concert susținut de George Michael a fost în 2006, când a primit de la oligarhul rus Vladimir Potanin 1,88 milioane de euro pentru un concert privat de Anul Nou.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS