Veneția, inundată din nou

Veneția a fost afectat de o nouă maree, una din cele mai grave  din 1872, când a început înregistrarea datelor privind acest fenomen.

Orașul-lagună  a fost inundat în proporţie de circa 70%, nivelul apei ajungând la 150 de cm. Celebra Piazza San Marco, situată în una din cele mai joase zone ale orașului, a fost închis.

A fost a 4 inundație în mai puțin de o săptămână. Pagubele acumulate în această perioadă  au ajuns la 1 miliard de euro. Primarul Veneției a declarat că situaţia se află sub control şi a precizat că oamenii nu trebuie să se dea bătuţi. „Veneţienii cad în genunchi doar ca să se roage”, a afirmat edilul.

La începutul săptămânii trecute  Veneţia a înregistrat cea mai gravă maree din ultimii 53 de ani, înaltă de de 1,87 metri. Apa a ajuns în biserici, magazine, muzee şi hoteluri.

În aceste condiții câteva zone din oraș au fost restricționate accesului turistic. Veneţia, aşezare cu 50.000 de locuitori, primeşte anual 36 de milioane de turişti pe an, dintre care 90% sunt străini.

De asemnea, restul Italiei este afectat de ploi torențiale, existând riscul ca mai multe râuri să iasă din matcă. Autoritățile din Florența și Pisa au anunțat că monitorizează râul Arno, după ce nivelul apei a crescut alarmant în urma ploii torențiale din cursul nopții.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS