Confidenţialitate

Vaslui: Anchetă la IPJ după ce două uniforme de polițist au fost folosite ca recuzită de două femei pentru a dansa la o nuntă | VIDEO

E anchetă la Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, după ce două uniforme de polițist au fost folosite ca recuzită la o nuntă ce a avut loc în weekend. Mai precis, două femei au jucat găina, obicei de nuntă românesc încă folosit în Moldova, îmbrăcate în uniforme ale Poliției Române.

Imaginile cu dansul respectiv, ajunse în mediul online, au intrat în atenția poliției din Vaslui, care a deschis o anchetă internă.

Uniformele de vară ale unui polițist, purtate de două femei la o nuntă ce a avut loc în weekend, sunt acum în centrul unei anchete interne declanșată de conducerea IPJ Vaslui.

Este căutat polițistul care le-a dat împrumut uniformele celor două, care nu au nici o legătură cu activitatea de poliție, și care le-au folosit drept costumație pentru dansul găinii.

Potrivit informațiilor apărute în mediul online local, cele două femei ar fi infirmiere și participau la nunta de argint a unei colege de serviciu.

Dansul găinii, obicei de nuntă românesc, este o parodie, iar de cele mai multe ori protagoniștii se deghizează în tot felul de personaje. Doar că deghizarea în polițist cu ajutorul echuipamentului specific poliției române nu e legală, persoanelor neautorizate fiindu-le interzis să poarte uniforma.

Imaginile apărute în mediul online au ajuns și în atenția conducerii IPJ Vaslui, care a declanșat o anchetă internă, pentru a vedea cum au ajuns cele două femei în posesia uniformelor.

Atât ele, cât și cel sau cei care au înstrăinat uniformele riscă sancțiuni. Dacă se va dovedi că un polițist a împrumutat uniformele cu bună știință, acesta riscă inclusiv să fie dat afară din poliție.

Foto: Captură video YouTube / videonline vrn

Citește și: Brăila: Tavanul fals al unui restaurant s-a prăbuşit peste clienți