Confidenţialitate

Vârstnici, găsiți de autorități în condiții precare într-o casă din București. Mai multe persoane profitau de ei și le furau bunurile | AUDIO

Caz șocant în Capitală: vârstnici găsiți de autorități într-o casă în condiții inumane. De condiția lor precară ar fi profitat mai multe persoane. I-au bătut pentru a le fura bunurile. Mai mult – se căsătoreau cu ei pentru a le lua casele după moartea acestora.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bâtrânii erau ținuți în condiții inumane într-o casă din Capitală. Aceștia sufereau și de mai multe boli, inclusiv psihice. Anchetatorii susțin că din 2017 – suspecții identificau femei şi bărbaţi – cu vârste înaintate şi fără moştenitori legali.

Apoi – duceau victimele în acest imobil al groazei, unde trăiau în condiţii improprii. Erau supravegheate în permanență. Mai mult, spun anchetatorii, suspecții le agresau fizic și amenințau.
Deși diferența de vârsta era foarte mare, cinci dintre suspecți s-au căsătorit cu victimele. Apoi intrau în posesia bunurilor, printre care și imobile – fie prin efectul legii (în urma decesului victimei), fie prin acte juridice în urma căsătoriilor.

Suspecții erau ajutați de două persoane cu pregătire juridică: căsătoriile earu oficializate în baza unor documente medicale puse la dispoziţia oficiilor de stare civilă.

Șase victime au fost transportate la spital. Iar mai mulți suspecți au fost duși la audieri.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Protest spontan la DSP Gorj. Angajații au decis să oprească distribuirea vaccinurilor dar și sistarea plăților către serviciile medicale | VIDEO + AUDIO