Vara s-a sfârşit, primul film românesc din ultimii 25 de ani în care rolurile principale sunt jucate de copii

Lungmetrajul Vara s-a sfârşit, în regia lui Radu Potcoavă, primul film românesc din ultimii 25 de ani în care personajele principale sunt interpretate de copii, ajunge – de astăzi – în cinematografele din ţară.

Din distribuţie fac parte Nicholas Bohor, Dan Hurduc, Ofelia Popii, Şerban Pavlu, Valentin Popescu, Virginia Rogin, Dorian Boguţă, Crina Tofan şi Mihai Albu, scenariul este semnat de Cristina Bîlea, imaginea de Oleg Mutu iar montajul este realizat de Cătălin Cristuţiu şi Mălina Ionescu. Pelicula are muzică originală compusă de Cristian Călin, integrată în coloana sonoră realizată de Alex Dragomir.

Vara s-a sfârşit este un film despre copilărie. Despre cum era în anii ’90, când nu aveam nici smartphone-uri, nici tablete şi nici Facebook. Când să fii online însemna să ieşi în curtea şcolii, maidanul din spatele blocului era cel mai tare afterschool, iar blugii largi şi şapca cu Chicago Bulls erau cel mai tare status (şi un statement, în acelaşi timp). Am făcut acest film cu gândul la prietenii mei din copilărie şi la copilăria mea, implicit. Sunt sigur că fiecare dintre noi am avut în preajmă câte un Alex pe care să îl admirăm sau o Ioana de care să fim îndrăgostiţi în secret şi, mai ales, poate unii dintre noi am fost chiar Mircea, copilul cuminte şi tăcut. Îmi doresc ca filmul să ne aducă aminte de ei şi de noi, fie chiar şi pentru un moment’, spune Radu Potcoavă.

Acţiunea filmului are loc într-un mic oraş de la malul Dunării, în timpul vacanţei de vară. Mircea (Nicholas Bohor) acceptă să-l ajute pe Alex (Dan Hurduc) să-şi însceneze răpirea şi să-şi şantajeze un tată absent, nerealizând consecinţele pe care astfel de jocuri le pot avea, se arată în descrierea peliculei.

Cel de-al treilea lungmetraj semnat de Radu Potcoavă a avut premiera mondială în 2016, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Montreal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS