Confidenţialitate

Valuri mari în sudul litoralului, ignorate de turiști. Operațiuni complexe de salvare, în desfășurare în ultimele ore

Acțiunile de salvare a persoanelor care au ignorat steagul roșu arborat de salvamari se desfășoară în stațiunile din sudul litoralului, de la Vama Veche până în Olimp.

Conform reprezentanților ISU, încă se primesc apeluri la 112 din sudul litoralului. Primele apeluri au fost primite în jurul orei 11:30.

„În stațiunea Neptun o persoană scoasă din mare refuza transportul la spital, în Venus- un copil în vârstă de 9 ani scos din mare cu probleme respiratorii transportat la spital și o femeie în stop cardiorespirator tot la spital, în Olimp-bărbat de 76 de ani decedat, Jupiter-o persoană refuză transportul la spital, în Vama Veche-3 persoane scoase din mare refuză transportul la spital. În momentul de față a mai rămas o persoană disparută în mare la Venus“, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

În continuare o persoană este dată dispărută în zona stațiunii Venus. La fața locului intervin un elicopter, echipaje de scafandri, mai multe nave de la ARSVOM și Garda de Coastă, o ambarcațiune din Portul Mangalia, dar și forțe terestre, printre care echipaje SMURD, de la Ambulanță, dar și șenilate.

Semnificația steagurilor arborate de salvamari


Steagul roșu cu galben
înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.
Când sub steagul roșu cu galben este arborat:
STEAGUL ROȘU – scăldatul este interzis
STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști
STEAGUL ALB/ NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor