Confidenţialitate

Tragedie pe litoral, în stațiunea Venus

ACTUALIZARE: În jurul orei 14, un elicopter și două ambarcațiuni continuă să caute un bărbat care a fost luat de valuri, după ce pornise să scoată un minor din mare. „În stațiunea Neptun o persoană scoasă din mare refuza transportul la spital, în Venus- un copil în vârstă de 9 ani scos din mare cu probleme respiratorii transportat la spital și o femeie în stop cardiorespirator tot la spital, în Olimp-bărbat de 76 de ani decedat, Jupiter-o persoană refuză transportul la spital, în Vama Veche-3 persoane scoase din mare refuză transportul la spital. În momentul de față a mai rămas o persoană disparută în mare la Venus“, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

ACTUALIZARE: Medicii încearcă să resusciteze o femeie scoasă din mare, cel mai probabil mama copiilor anunțați inițial dispăruți. După mai multe minute de resuscitare pe plajă, aceasta a fost luată cu ambulanța la spital. Copiii anunțați inițial dispăruți sunt acum în siguranță.

Un elicopter caută în acest moment cel puțin o persoană luată de valurile mari din zona malului din stațiunea Venus.

Prin apel la 112 a fost anunțată dispariția în valuri a doi copii. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în stațiunea Venus. Până la sosirea echipajelor de intervenție, potrivit martorilor, în mare ar fi intrat și părinții copiilor. Mama lor a fost scoasă din apă fără răsuflare, fiind resuscitată.

”La Venus intervin colegii cu o ambarcațiune TARGA din Portul Mangalia, o ambulanță SMURD și elicopterul pentru survol. Misiunea este îngreunată de valurile mari”, transmite Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Operațiunea de salvare este în derulare, la fața locului fiind acum două ambulanțe, salvamari, dar și un elicopter care zboară în căutarea persoanelor luate de valuri.

Pe litoral este arborat steagul roșu, ceea ce înseamnă că intrarea în mare este interzisă.

Semnificația steagurilor arborate de salvamari


Steagul roșu cu galben
înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.
Când sub steagul roșu cu galben este arborat:
STEAGUL ROȘU – scăldatul este interzis
STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști
STEAGUL ALB/ NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor