Valeriu Zgonea, noi atacuri la adresa lui Liviu Dragnea: ”Împăratul este gol, PSD se îndreaptă cu pași repezi către prăpastie”

Valeriu Zgonea rămâne ferm pe poziție: ”PSD are destui oameni cinstiți care să asigure conducerea interimatului”, a spus astăzi al doilea om din partid.

Președintele-executiv al PSD se declară nemulțumit că Liviu Dragnea nu a renunțat la conducerea partidului după condamnarea definitivă cu suspendare primită în dosarul ”Referendumul”.

În aceste condiții, partidul va avea de suferit – e de părere Valeriu Zgonea.

Astăzi împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu pași repezi și cu ochii închiși către prăpastie. Este datoria mea să spun lucrurilor pe nume. Funcția aceasta pe care mi-au dat-o colegii mei într-un congres mă obligă să blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri. Este de datoria mea să spun ceea ce cred și ceea ce simt. Nimeni nu poate să mă oblige, să mă oprească din această credință pe care o am. De peste 20 de ani de când sunt în partid”,  a declarat Valeriu Zgonea, înaintea şedinţei BPN.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Valeriu Zgonea susține că nu va demisiona din funcția de președinte-executiv al PSD și așteaptă să vadă ce vor decide colegii săi.

Nu eu am venit și nu m-am ales singur în funcția de președinte executiv sau președinte al Camerei Deputaților. Am fost ales într-un congres și apoi în plenul Camerei. Principiile și valorile mele au corespuns atunci cu principiile și valorile PSD. Dacă azi nu mai corespund, este de datoria colegilor mei să ia o decizie. De aceea eu mă supun deciziei lor, în așa fel încât ei să decidă ce trebuie să facă și cine trebuie să fie în funcția de președinte executiv sau președinte al Camerei Deputaților„, a mai precizat preşedintele executiv al social-democraţilor.

Nu trebuie să-i lăsăm pe cei care astăzi candidează sub povara problemelor liderilor săi. Este de datoria noastră, ca partid social-democrat modern, dacă nu vrem să rămânem un partid cu o singură voce – laudă conducătorului iubit„, spune Valeriu Zgonea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Social-democraţii ar urma să fie convocaţi miercuri într-o şedinţă a Comitetului Executiv al partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că eventuale sancţiuni din partid vor fi discutate miercuri, când va fi convocat Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii.

Toate astea se discută miercuri„, a declarat Liviu Dragnea, la sosirea la sediul PSD, întrebat de jurnalişti dacă social-democraţii vor discuta luni despre eventuale sancţiuni sau excluderi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS