Valeriu Zgonea, exclus din PSD: ”În loc să plece el, plec eu”

Valeriu Zgonea a fost exclus, miercuri, din PSD, propunerea de excludere din partid a lui Zgonea fiind făcută de Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu şi Cătălin Rădulescu.

Toate voturile exprimate au fost în favoarea excluderii lui Valeriu Zgonea din PSD,

Valeriu Zgonea a declarat, imediat după excluderea sa din PSD, că partidul este în situaţia unui grup de antilope care se aruncă, după exemplul dat de masculul alpha, într-un râu plin de crocodili.

În loc să plece el, plec eu. Asta e decizia şi eu mă supun ei”, a declarat Valeriu Zgonea referindu-se la preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ce a primit susţinerea colegilor din conducere pentru a rămâne în fruntea partidului.

Mă uitam aseară la un documentar despre antilope. În procesul lor de a căuta să ajungă acolo unde vor, trec peste un râu şi masculul alpha sare în râu şi fără să gândească, fără să simtă ce se poate întâmpla, ele toate sar după mascul. Singura problemă este că acel râu este renumit ca fiind primul cu crocodili. Aşa se află şi PSD azi: scapă cine poate”, a spus Zgonea.

El a apreciat că excluderea sa este echivalentă pedepsirii unui delict de opinie. ”Mi-am amintit de Inchiziţie (…) Este o decizie profund nedreaptă. Nu am înţeles din raportul comisiei de integritate unde avem sancţionat delictul de opinie”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Acesta a reiterat ideea că problemele penale ale liderilor de la centru nu trebuie să devină subiect de dezbatere în comunităţile locale în care membrii PSD vor candida la alegerile din 5 iunie.

Rămân ataşat valorilor social-democrate. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu mi-au luat şi inima de social-democrat”, a mai spus Zgonea.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS