Valeriu Zgonea, audiat la DNA

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a ajuns, vineri dimineața, la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Acesta  este audiat de procurorii DNA într-un dosar de corupție. Potrivit unor surse judiciare, Valeriu Zgonea este audiat ca martor în dosarul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

 

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.
Olguţa Vasilescu este cercetată în libertate, după ce a stat câteva zile în arest la domiciliu.

Potrivit DNA, în 2012, cu ocazia campaniei electorale, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări.

Vasilescu ar fi primit ”donaţii” în valoare de 135.000 euro. Banii au fost folosiți pentru realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei.

În 2014, Lia Olguţa Vasilescu ar mai fi cerut și primit de la mai mulţi oameni de afaceri 540.000 de lei. Banii ar fi fost dați printr-o asociaţie non profit.

Lia Olguţa Vasilescu candidează la alegerile din 5 iunie pentru un nou mandat de primar al Craiovei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS