Confidenţialitate

Valeriu Nicolae, despre numărul mare de români care pleacă din țară: „Avem ghinionul unei clase politice catastrofale” | VIDEO

Valeriu Nicolae a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Recent întors din Doha, activistul pentru drepturile omului a spus că este foarte îndrăgostit de România și se simte util în țara noastră, acesta fiind motivul pentru care se întoarce de fiecare dată. Cât despre numărul foarte mare de români care aleg să plece din România definitiv, Valeriu Nicolae a spus că „avem ghinionul unei clase poltice catastrofale și sunt foarte puțini oameni care să ne inspire”.

„Mă simt foarte util în România și grecii spuneau că binele egal cu utilitate, deci mă simt foarte bine, pot să fac o grămadă de lucruri. Știu că sună așa pompos, dar eu chiar sunt foarte îndrăgostit de România. Sunt foarte mulți oameni foarte buni și am avut un noroc senzațional să am o mulțime de oameni mult mai buni ca mine care mă inspiră în jurul meu și care mă forțează să fac lucruri mai bune decât aș fi făcut eu de unul singur”, a spus Valeriu Nicolae.

De ce mulți oameni pleacă din România?

„Cauzele sunt multiple, în primul rând cred că avem ghinionul unei clase poltice catastrofale. Avem un pic de ghinion când vine vorba de oameni care să ne inspire – sunt foarte puțini oameni care să ne inspire și am devenit și foarte cinici. Fiind dezamăgiți de generații după generații de politicieni, am devenit un pic prea cinici. Sper să ne revenim”, a explicat Valeriu Nicolae.

„Este și insuccesul USR-ului – cred că a dus la o demotivare puternică în sânul clasei de mijloc. Clasa de mijloc încearcă să plece din ce în ce mai mult. Dar eu nu văd lucrurile așa, mi se pare că România are o mulțime de potențial și partea aceasta că politicienii nu sunt atât de buni pe cât ne-am dori noi să fie o să se schimbe”, a adăugat Valeriu Nicolae.

Valeriu Nicolae, despre discursul directorului SRI

„A fost un discurs curajos. Este primul discurs curajos al unui director SRI și am apreciat. Bine, să vedem și ce se întâmplă după discurs, dar a fost un discurs curajos. Și statistic el are dreptate: România este în topul celor 20% dintre cele mai bune țări din lume. Deci 80% dintre țările celelalte trăiesc mai prost decât noi. Asta nu înseamnă că se aplică și pentru Uniunea Europeană”, a mai spus Valeriu Nicolae.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Klaus Iohannis: „România acționează ca un partener Schengen și îndeplinește toate condițiile de aderare”. / Premierul Olandei: „Nu suntem, în principiu, împotrivă” | AUDIO