Confidenţialitate

Dr. Gheorghiță, despre când și cum am putea ajunge la un platou al valului 4

Evoluția valului 4 al pandemiei depinde foarte mult de modul în care respectăm măsurile de protecție și de vaccinare, spune medicul Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că am putea ajunge luna aceasta la o stabilizare a numarului de infectari zilnice – așa numitul platou – dar este foarte important să reducem apariția de cazuri noi pentru a reduce presiunea pe sistemul sanitar.

Valeriu Gheorghiță: „Un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare. Numărul cazurilor grave va fi atât de crescut încât va depăși capacitatea sistemului medical”

„Nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem de un platou, însă un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare pentru că numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăși capacitatea sistemului medical.

Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile cunoscute și prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave prin vaccinare și printr-o monitorizare corectă a pacienților de acasă. În felul acesta cred că putem avea un control mai bun în ceea ce privește presiunea pe spitale”, a spus Valeriu Gheorghiță în cadrul ședinței CNCAV de marți, 12 octombrie 2021.

Întrebat dacă de sărbători va fi liniște. Valeriu Gheorghiță a spus că: „Depinde de cât de mult ne vom implica fiecare dintre noi”.

Citește și: Ce fac persoanele vaccinate în străinătate cu seruri nerecunoscute în România. Explicația lui Valeriu Gheorghiță.