Confidenţialitate

Ce fac persoanele vaccinate în străinătate cu seruri nerecunoscute în România. Explicația lui Valeriu Gheorghiță

Marți, 12 octombrie 2021, Valeriu Gheorghiță a făcut o serie de precizări importante în ceea ce privește campania de vaccinare din România.

Gheorghiță a abordat mai multe teme de interes pentru români, printre care și situația în care o persoană s-a vaccinat în străinătate cu seruri care nu sunt recunoscute în România.

Valeriu Gheorghiță a explicat ce pot face aceste persoane.

„Persoanele care s-au vaccinat în străinătate cu vaccinuri care nu sunt recunoscute de țara noastră vor putea să se imunizeze din nou, la orice centru de imunizare, la minim 30 de zile după ce au încheiat schema inițială. Este vorba despre cei care s-au vaccinat cu serurile Sinovac, Sinofarm sau Sputnik, seruri care nu au fost aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului”, a explicat azi Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în cadrul ședinței CNCAV.

Mai mult, coordonatorul campaniei de vaccinare remarcă și faptul că a crescut interesul pentru imunizarea pentru coronavirus. Mai multe centre de imunizare închise au fost redeschise în ultimele zile, iar centrele care aveau program redus au revenit la un program prelungit de imunizare.