Confidenţialitate

Valerie Cioloș Villemin, la Interviurile Europa FM: Mă simt româncă în suflet, după terminarea mandatului soțului meu aș vrea să rămân în România – VIDEO

De 8 martie, Europa FM v-a prezentat o ediție specială a Interviurilor Europa FM.

Invitata Ancăi Grădinaru a fost Valerie Cioloș Villemin, soția premierului Dacian Cioloș.

Îndrăgostită de România înainte de a-l cunoaște pe viitor soț, în urmă cu 20 de ani, Valerie Cioloș Villemin a povestit în primul său interviu acordat presei de la noi despre legăturile extrem de puternice cu țara noastră, despre pasiunea sa pentru muzică dar și despre planurile pe care familia le are după terminarea mandatului actualului premier.

O franțuzoiacă îndrăgostită de România

Valerie Cioloș a venit pentru prima dată în România în 1995.

Domnia sa se declară îndrăgostită de România și, mai ales, de comunitățile rurale de la noi din țară. ”Îmi plac bunicile care stau în fața ușii, pe bancă și se uită la tine și te salută”, a spus Valerie Cioloș Villemin.

Valerie Cioloș Villemin a povestit că deși are studii în Agricultură, abia de la bunicul premierului a învățat să planteze legume.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ‛95 am venit, inițial am vrut să mă duc departe în lume și mi-am dat seama că diferențele culturale nu ajutau la această apropiere sufletească cu oamenii și de-asta am ales să vin în Europa de Est și România a venit cam firesc. Din toate poveștile, România mă atrăgea. În ‛96 am rămas 6 luni pentru o lucrare de diplomă și atunci m-am îndrăgostit de oamenii de aici, a declarat, pentru Europa FM, soția premierului Dacian Cioloș.

La Interviurile Europa FM, Valerie Cioloș Villemin a povestit și cum l-a cunoscut și apoi cum s-a căsătorit cu Dacian Cioloș.

Chiar dacă se simte ca acasă la noi în țară, Valerie Cioloș Villemin nu are încă cetățenie română…din cauza birocrației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rep.: V-ați luat cetățenia română? Nu încă, eu mă simt româncă în suflet, nu mi-am luat pentru că nu-mi plac hârtiile, birocrația. Acum încerc să-mi mai întocmesc dosarul, dar dacă o făceam acum 5 ani o aveam sigur. Acum, nu mai știu dacă respect criteriile și trebuie să văd asta. La început, aveam o viză turistică pentru 3 luni și am ieșit, la un moment dat, cu mașina până la graniță și m-am întors”, a povestit Valerie Cioloș.

Valerie Cioloș Villemin și-a dat doctoratul cu o lucrare despre tranziția din România. Ea spune că țara noastră a evoluat mult economic și crede că punctul său forte sunt oamenii creativi.

IMG_8463 IMG_8440

Acum, soția premierului se implică totuși în proiecte care pun în valoare oamenii din zona rurală.

 

 

Valerie Cioloș face și muzică și chiar a lansat un album.

După terminarea mandatului soțului său, domnia sa și-ar dori să rămână în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Am redescoperit această pasiune (muzica) când am fost obligată să-mi pun cariera între paranteze, la Bruxelles, și acum îmi dau seama, la vârsta mea, că asta mă împlinește mai mult decât orice.  Îmi place foarte mult să cânt și să împărtășesc această bucurie cu oamenii. Rep.: V-ați făcut planuri pentru după momentul în care mandatul soțului se va termina? Rămâneți în țară?  Da, acesta ar fi planul, aș vrea să stau aici pentru că eu mă simt de aici. Eu aș vrea să rămân aici”, a recunoscut soția premierului Dacian Cioloș.

Interviul integral îl puteți urmări mai jos, de la minutul 48.00.