Confidenţialitate

Valentin Olariu, tatăl tânărului ucis la 2 Mai, mesaj pentru părinții lui Pascu: „Aș vrea să vină cu noi la mormântul băiatului meu să vedem ce simt” / Nu avem nevoie de banii lor, ne vrem băiatul înapoi | AUDIO

La Judecătoria Mangalia are loc un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu, de data aceasta cu un nou magistrat. Procesul ar putea fi reluat de la zero, după ce fosta judecătoare a fost recuzată și transferată la o altă instanță. Familiile tinerilor uciși anul trecut, la 2 Mai de Vlad Pascu, un tânăr aflat sub influența drogurilor vor solicita din nou schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat.

Îmbrăcat în tricou alb, imprimat cu fotografie a fiului său, sub care este scris „Îți vom face dreptate”, Valentin Olariu, tatăl lui Sebi s-a arătat încrezător după schimbarea judecătoarei.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: Vreau să se facă dreptate și Vlad Pascu să își primească pedeapsa”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: „Cu gânduri un pic mai bune, sper ca această judecătoare să facă dreptate în acest caz. Să se judece drept acest caz”.

Ghiulfer Predescu, corespondent Europa FM: „Doriți să fie reluat de la 0?”

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: „Da, da. Oricât. Și un an, și doi ani să dureze, dar vreau să se facă dreptate și Vlad Pascu să își primească pedeapsa”.

Ghiulfer Predescu, corespondent Europa FM: „Și mergeți în continuare pe schimbarea încadrării juridice?”

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: „Da. Să se schimbe încadrarea de la ucidere în culpă în omor calificat și să-și primească pedeapsa pe care o merită. Nu vrem nimic mai mult. Și după ce se va încheia la noi voi merge și la CEDO”.

Tatăl lui Sebi a fost întrebat ce mesaj ar vrea să-i transmită familiei lui Vlad Pascu, tânărul drogat care l-a ucis pe băiatul său și pe o fată.

Valentin Olariu: „Noi n-avem nevoie de banii lui. Noi ne vrem băiatul înapoi, și asta nu se va mai întâmpla niciodată”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aș vrea să vină cu noi până la mormântul băiatului meu să vedem ce simte ca părinte. Părerea mea e că nu simte nimic. Pe el banii îl interesează și atât. Și avocații lui, în sală, mereu, de fiecare dată în sală, pe primul lor erau banii: <<să ne dați conturile, să ne dați conturile>>. Noi n-avem nevoie de banii lui. Noi ne vrem băiatul înapoi, și asta nu se va mai întâmpla niciodată”, a spus Valentin Olariu.

În sala de judecată a venit astăzi și Vlad Pascu. Noua judecătoare este Carmen Berevoescu, președinta Judecătoriei Mangalia și a spus că trebuie discutată solicitarea schimbării încadrării juridice în acest dosar, dar că în privința posibilității de revenire la o procedură simplificată cerută de familia Pascu, în acest caz ar trebui să se constate nulitatea acestei proceduri.

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Citește și: Angajați ai mai multor instituții de stat protestează în fața Guvernului. Ei reclamă inechități și discriminări salariale | AUDIO