Confidenţialitate

Angajați ai mai multor instituții de stat protestează în fața Guvernului. Ei reclamă inechități și discriminări salariale | AUDIO

Noi proteste în Capitală. Angajaţi de la Protecţia Mediului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Arhivele Naţionale ale României, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Sport şi Tineret protestează joi, 23 mai, în Piaţa Victoriei. Ei reclamă inechităţi şi discriminări salariale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit sindicaliştilor, veniturile salariaţilor din aceste instituţii sunt menţinute deliberat la niveluri care nu reflectă complexitatea muncii sau care în anumite situaţiei sunt chiar sub limita subzistenţei.

Cu toate acestea, angajatorii pretind performanţă, impun muncă suplimentară şi alocă constant extra-sarcini”, susțin sindicaliștii.

Printre cei care vor protesta joi în fața guvernului vor fi și angajați din toată țara de la Agențiile pentru Protecția Mediului. Salariații din aceste instituții au declanșat mai multe proteste spontane zilele trecute.

În Arad, miercuri au oprit lucrul timp de două ore și au ieșit în fața instituției. Vlad Bodea, membru de sindicat.

„Până acum ni s-a promis doar că ni se vor rezolva doleanțele. Să nu mai fim discriminați, să ni se dea salariile, așa cum li s-au dat colegilor din celelalte deconcentrate. Avem un draft de OUG aflat în dezbatere publică la Ministerul Muncii. Prevede creșterea salarială în două tranșe. Una în iunie și una în septembrie. Și chiar în contextul acesta suntem în continuare discriminați. Colegii din celelalte deconcentrate începând din luna iunie iau deja tranșa a doua”, a spus Vlad Bodea, membru de sindicat.

Protestul din fața Guvernului este programat  la ora 13:30.

Sursa foto: Facebook / BNS

Citește și: Vlad Pascu, chemat la Judecătoria Mangalia după ce dosarul său a fost desemnat unui nou judecător | AUDIO