Confidenţialitate

Valea Jiului: Încep protestele în mine. „După o viață de muncă în întuneric și după pensie vreți să fim tot în întuneric?” | FOTO

Încep protestele la minele din Valea Jiului. În fața unităților miniere, ortacii au scos lopețile și ciocanele pneumatice ruginite cu care sunt nevoiți să lucreze. Au scris pe bannere: „După o viață de muncă în întuneric și după pensie vreți să fim tot în întuneric?”. Așa că au cerut pensii corelate cu munca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Minerii sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, de lipsa materialelor, dar și de salariile pe care le iau

Un miner de la mina Lupeni spune că lucrează acolo de 10 ani și câștigă 3. 033 lei. Bărbatul Susține că în mină nu are cu ce lucra, este nevoit să facă improvizații și să își cumpere diferite materiale din banii proprii.

Un alt miner, după ce a ieșit din subteran a spus că acolo sunt 5 kilometri de noroi și că toți se chinuiesc să muncească, iar salariile sunt jalnice.

Sursa foto: Marius Mitrache / Europa FM

Sursa foto: Marius Mitrache / Europa FM

Sursa foto: Marius Mitrache / Europa FM

Sursa foto: Marius Mitrache / Europa FM

Minerii solicită salarii mai mari și atrag atenția asupra problemelor care ar putea să apară dacă Legea Pensiilor trece de Camera Deputaților

Toți minerii spun același lucru: nu au cu ce lucra, viața este grea și nu este corect ceea ce se întâmplă. Speranțe nu au, deoarece spun că sunt foarte puțini ca număr și nimeni nu îi mai bagă în seamă.

Minerii au demarat protestele solicitând, pe de o parte, salarii mai mari, iar pe de altă parte să atragă atenția asupra problemelor ce vor apărea în cazul în care Legea Pensiilor va trece în actuala formă de Camera Deputaților.

Potrivit președintelui sindicatului Muntele, Darius Cîmpean, noua lege a pensiilor presupune, pentru mineri, mărirea vârstei de pensionare de la 45 de ani la 47 de ani, și micșorarea cuantumului pensiei în condițiile în care minele se închid.

Sursa foto: Marius Mitrache / Europa FM

Citește și: Protest al sindicaliștilor Meridian în fața Guvernului | VIDEO + AUDIO