Confidenţialitate

Valea Jiului: Calea ferată pe care sunt transportați cărbunii din mina Lonea, avariată de o bucată de pământ care a început să alunece | AUDIO

Situație alarmantă în Valea Jiului, după ce o bucată de pământ a început să se surpe și a avariat calea ferată pe care trece trenul cu cărbunii scoși din mina Lonea. În pericol sunt și mai multe gospodării aflate în apropiere. Totul după ce în zonă au început lucrările pentru construirea unui bloc ANL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Zona a început să se surpe după ce constructorul care lucrează la ridicarea unui bloc ANL a scos un parapete de susținere. Astfel, o bucată de teren de aproximativ 10 metri – pe care se afla și calea ferată pe care se transporta cărbunele de la mina Lonea – s-a surpat. Alin Udvar, directorul minei Lonea spune că din această cauză sunt 180 de tone stocate în mină pentru că nu s-au mai putut transporta și acum încearcă să găsească o soluție de urgență cu mașinile.

Soluția ar fi una temporară, iar cei de la mină spun că de vină sunt, cu siguranță, lucrările de la terasament, care au provocat dărâmarea dealului. Și asta spun și oamenii din zonă care s-au speriat atunci când s-a format o crăpătură în terasament. Oamenii spun că sunt în pericol deoarece toate casele o pot lua la vale.

Pe de altă parte, primarul orașului Petrila – Vasile Jurcă – spune că de vină pentru situație ar fi cei de la mină, care nu au reparat calea ferată și că transportă trenurile supraîncărcate cu huilă. Edilul din Petrila mai spune că, în proiectul de construire al blocului este prevăzută și construirea unui zid de sprijin, tocmai în ideea de a consolida locul.

La fața locului s-au deplasat și inspectori de la ITM Hunedoara pentru a lua probe, iar Florin Bozdog, inspectorul șef al ITM Hunedoara spune că în funcție de rezultate se vor lua măsurile care se impun.

Sursa colaj foto: Europa FM / Marius Mitrache

Citește și: Ucraina a dat un acord parțial României de a face verificări doar pe brațul Chilia, anunță Sorin Grindeanu