Confidenţialitate

Vâlcea: Jandarmii, în alertă, după ce prezența urșilor a fost semnalată în 10 localități. Animalele sălbatice au omorât capre și au distrus mai mulți stupi | AUDIO | VIDEO

Autoritățile sunt în alertă în Vâlcea. În ultimele zile, prezența urșilor a fost semnalată în 10 localități, iar populația a fost avertizată prin sistemul de avertizare Ro-Alert. Urșii au ucis capre și au distrus mai mulți stupi. Jandarmii au intervenit în mai multe situații pentru a alunga animalele. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În căutare de hrană, urșii, în special femelele cu pui după ele coboară din pădure, umblă pe străzi, în orașe, așa cum s-a întâmplat în municipiul Râmnicu Vâlcea sau fac prăpăd în gospodăriile oamenilor de la sate. În Horezu, animalele au intrat în curtea unui apicultor. Au răsturnat și distrus mai mulți stupi. În comuna Perișani au omorât patru capre la o stână. A fost nevoie de intervenția jandarmilor, care au găsit în zonă o ursoaică. Avea trei pui după ea. În alte două situații, unde urșii au fost găsiți în apropiere de casele oamenilor, autoritățile au alungat animalele cu semnale acustice.

În caul observării unui urs, recomandarea fermă a jandarmilor este ca oamenii să rămână în casă și sub nicio formă să nu se apropie sau să încerce să alunge singuri animalele sălbatice, pentru că există pericolul ca acestea să atace.

Sursa video: Jandarmeria Vâlcea

Sursa foto: Jandarmeria Vâlcea

Citește și: Alex Găvan, despre Centura Verde a Capitalei: „Poziționarea noastră nu este neapărat a unui proiect de mediu, ci mai degrabă a unui proiect de sănătate publică” | VIDEO