Vacanță pe coasta Adriaticii, în Split: istorie, peisaje minunate și relaxare pe plajă

Cum ar fi să vă beți cafeaua pe faleză, având Marea Adriatică la picioare? Visul poate deveni realitate dacă mergeți în vacanță într-unul dintre cele mai frumoase orașe de pe coasta Adriaticii: Split.

 

Acest tărâm minunat al Croației este vizitat anual de milioane de turiști din toată lumea. Este o destinație populară și pentru români, care își petrec aici mai ales vacanțele de vară. Însă, Split poate fi vizitat în orice perioadă a anului; clima este blândă, așa că turiștii se pot încumeta și în aprilie ori octombrie să se întindă pe șezlonguri și să facă o baie în mare.

Mirela Rus, o fostă jurnalistă BBC România care s-a îndrăgostit de Split în urmă cu 15 ani, iar în octombrie s-a stabilit acolo, ne spune este cea mai bună plajă din Split.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Split este mai mult decât o destinație pentru plajă. Sunt foarte multe locuri de descoperit, începând cu Centrul Istoric și Palatul lui Dioclețian, incluse în patrimoniul UNESCO.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cât privește bugetul de vacanță, cu cel mult 50 de euro, un cuplu mănâncă pe săturate la o masă. Mirela Rus ne recomandă să alegem restaurantele mai puțin turistice, în care se opresc la prânz localnicii. Alegeți din meniu plăcinte tradiționale cu brânză, carne sau spanac.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În prezent, nu sunt curse directe pe ruta București-Split. Însă, vestea bună este că la vară va fi un zbor charter către această destinație, așa că nu ne mai rămâne decât să ne facem bagajele.

sursa foto: michaelstravelog.wordpress.com 

735x200 paravion