Confidenţialitate

USR cere demisia ministrului Justiției, în urma unei declarații făcute la Europa FM. Predoiu și-a cerut scuze că nu a verificat informația | AUDIO

USR cere demisia ministrului Justiției, în urma unei declarații făcute la Europa FM. Cătălin Predoiu a spus că soțul fostei șefe DIICOT Giorgiana Hosu ar fi fost achitat, deși instanța nu a dat o soluție definitivă. Predoiu și-a cerut ulterior scuze pentru eroare.

Fosta șefă DIICOT, Giorgiana Hosu, și-a dat demisia după ce soțul său a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare de Tribunalul București, între altele pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic.

Acum se judecă apelul său, iar sentința e așteptată în februarie. Cu toate acestea ministrul Justiției a spus la Europa FM că soțul Giorgianei Hosu ar fi fost achitat:

Ioana Ene Dogioiu: Doamna Hossu, care nu-și mai încheie mandatul, și l-a încheiat prin demisie când soțul domniei sale a fost condamnat penal…

Cătălin Predoiu: Și ulterior achitat, am putea spune că doamna Hossu și-a dat demisia de onoare, cu adevărat de onoare pentru o ipoteză care nu s-a realizat în final.”

Ulterior, Cătălin Predoiu și-a cerut scuze că nu a verificat informația pe care o avea din surse neoficiale.

De la USR, președintele partidului, Cătălin Drulă, a acuzat că PNL și președintele Klaus Iohannis au devenit o amenințare pentru România.

Iar fostul ministru USR al Justiției, Stelian Ion, cere demisia sau demiterea lui Predoiu.

El spune că anunțarea pe surse neoficiale a soluției într-un dosar penal cu termen de pronunțare în februarie e foarte gravă și îl descalifică pe Predoiu să mai ocupe funcția de ministru al Justiției.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Cătălin Predoiu, despre dosarul Kovesi: Hotărârea ICCJ trebuie dusă la îndeplinire cât mai rapid cu putință, dar nu cu prețul sacrificării calității actului de justiție | VIDEO