Confidenţialitate

Cătălin Predoiu, despre dosarul Kovesi: Hotărârea ICCJ trebuie dusă la îndeplinire cât mai rapid cu putință, dar nu cu prețul sacrificării calității actului de justiție | VIDEO

E nevoie de o decizie cât mai curând în dosarul Kovesi – spune la Europa FM, în emisiunea „Piața Victoriei”, ministrul Justiției Cătălin Predoiu. El adaugă, însă, că grăbirea lucrurilor nu ar trebui să afecteze calitatea actului de justiție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cătălin Predoiu: „Din câte știu, s-a lucrat la acest dosar prin doi procurori care s-au succedat. Unul s-a pensionat sau, în orice caz, a ieșit din atribuția de a procesa dosarul. Și acum lucrează un alt domn procuror sau doamnă procuror – nu știu exact. Trebuie să parcurgă, trebuie să studieze”.

Ioana Ene Dogioiu: Domnule ministru, vorbim despre hotărârea Înaltei Curți…

Cătălin Predoiu: „Nu vreau să spun că trebuie ignorată hotărârea Înaltei Curți. Sunt de acord cu dumneavoastră că această hotărâre trebuie dusă la îndeplinire cât mai rapid cu putință, dar nu cu prețul sacrificării calității actului procesual. E nevoie de celeritate, ceea ce am subliniat și eu procurorilor”.

Termen până la 1 iunie pentru finalizarea anchetei în dosarul Laura Codruța Kovesi

Procurorii de la Parchetul General au termen până la 1 iunie să finalizeze ancheta în dosarul în care fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub acuzare de Secţia Specială, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

Şefa Parchetului European a iniţiat recent o nouă acţiune în instanţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în care a solicitat judecătorilor să oblige procurorii de la Parchetul General să finalizeze dosarul deschis pe numele ei acum patru ani.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ministrul Justiției, despre activitatea procurorilor generali ai Parchetelor: „Nu am nemulțumiri flagrante” | VIDEO