Confidenţialitate

Membrii USR își aleg astăzi și mâine viitorul președinte de partid. 2 candidați și-au retras candidaturile. 4 candidați se află pe lista finală | AUDIO

Alegeri programate în USR luni și marți. Scrutinul organizat pentru alegerea președintelui partidului are loc după decizia lui Cătălin Drulă de a demisiona de la șefia formațiunii, în urma rezultatelor obținute la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. 

UPDATE. Doi dintre candidați și-au retras candidaturile

Înainte de începerea votului, doi dintre candidați au anunțat că își retrag candidaturile pentru președinția USR. Lista finală a candidaților este (în ordinea în care apar pe buletinul de vot):

1. Filip Vasile-Gabriel;
2. Hossu Radu-Mihai;
3. Lasconi Elena-Valerica;
4. Seidler Cristian-Gabriel.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Știre inițială

Dintre cele șase candidaturi depuse inițial pentru președinția USR au mai rămas patru. Noul președinte va fi ales prin votul direct al fiecărui membru de pe o platformă online. Printre candidați: primarul localității Câmpulung, Elena Lasconi, deputatul Cristian Seidler, activistul civic Radu Hossu și Vasile Gabriel Filip, expert IT .

După alegerea preşedintelui USR va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în Congresul partidului, convocat pentru 29 iunie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Trupul tânărului român luat de ape în Italia a fost găsit după 24 de zile de căutări. MAE: Rezultatele anchetei confirmă că este vorba despre a treia victimă care a murit alături de alte 2 tinere | AUDIO