Confidenţialitate

Trupul tânărului român luat de ape în Italia a fost găsit după 24 de zile de căutări. MAE: Rezultatele anchetei confirmă că este vorba despre a treia victimă care a murit alături de alte 2 tinere | AUDIO

În Italia, e zi de doliu astăzi, în localitatea Premariacco, după ce duminică, 23 iunie, a fost găsit trupul neînsuflețit al tânărului român luat de ape în urmă cu mai bine de trei săptămâni, scrie presa din peninsulă. Băiatul în vârstă de 25 de ani și două prietene românce au fost luați de ape pe 31 mai, în timp ce se aflau la plimbare pe malul unui râu. Fetele au fost deja înmormântate la Satu Mare.

MAE: Rezultatele anchetei confirmă faptul că trupul neînsuflețit este al tânărului român care a murit luat de ape în regiunea Friuli Venezia din Italia

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După 24 de zile de căutări, pompierii italieni au găsit trupul neînsuflețit al lui Cristian Molnar, care fusese luat de ape pe 31 mai, împreună cu două prietene.

Autoritățile italiene au comunicat reprezentanților oficiului consular că trupul neînsuflețit găsit în apele fluviului Natisone este al unui cetățean român, iar rezultatele anchetei confirmă faptul că aceasta este cea de-a treia victimă care a murit luată de ape în regiunea Friuli Venezia din Italia, alături de alte două tinere, tot românce, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

„În continuarea informațiilor referitoare la victimele accidentului petrecut la 31 mai 2024, în care trei persoane de cetățenie română au dispărut în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană (două fiind ulterior găsite decedate) și în contextul informațiilor publicate în presa italiană cu privire la găsirea unui trup neînsuflețit în apele râului Natisone, provincia Udine, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Trieste a contactat în regim de urgență autoritățile italiene competente, în vederea confirmării informației și a obținerii de detalii suplimentare cu privire la identitatea și cetățenia persoanei decedate”, transmite MAE.

Zi de doliu în localitatea Premariacco

Cadavrul se afla sub o stâncă, în interiorul unui tunel, acoperit de crengi, iar descoperirea lui a fost posibilă deoarece nivelul apei a scăzut în ultimele zile, potrivit jurnaliștilor Rai News. Postul italian de televiziune notează că băiatul a fost recunoscut, de fratele său, însă confirmarea oficială va veni din partea medicilor legiști, după efectuarea necropsiei,.

În localitatea Premariacco, primarul a stabilit zi de doliu.

Între timp, anchetatorii încearcă să afle de ce a trecut atât de mult până la intervenția pompierilor. De 4 ori a sunat una dintre fete, Patrizia, la 112, pentru a fi salvați din mijlocul șuvoaielor de apă, iar primul echipaj a ajuns după 15 minute. Un pompier a încercat să îi salveze pe cei trei tineri înotând către aceștia, dar nu a izbutit, în vreme ce un alt echipaj a intervenit aruncându-le o frânghie, pe care tinerii nu a reușit să o prindă.

Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei persoanei decedate și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces și sprijinirea repatrierii trupului neînsuflețit, mai transmite MAE.

Sursa foto: X / Vigili del Fuoco

Citește și: Anchete în curs de desfășurare la Botoșani. 4 oameni au murit după ce au căzut într-un bazin de decantare al unei fabrici de lactate din Ibănești | AUDIO