Confidenţialitate

Urmează-ți Visul: Răzvan a intrat al patrulea la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” | VIDEO

Răzvan Cercel, eroul campaniei Urmează-ți Visul, și-a împlinit visul. Băiatul a intrat în această toamnă la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, al patrulea pe țară și primul pe județul Buzău.

La vârsta de 11 ani, Răzvan a stiut că e mai bine să locuiască într-un centru de plasament decât alături de familia sa. A cerut să fie dus într-un centru de plasament pentru a putea merge la școală. Acasă îi era imposibil acest lucru pentru că trebuia să aibă grijă de ceilalți opt frați mai mici ai săi și să meargă și la muncă.

Datorită notelor mari de la școală și comportamentului exemplar, Răzvan a locuit toată perioada liceului într-un apartament social, parte a DGASPC Buzău. În timpul vacanțelor de vară, copilul mergea la muncă, pe șantier, alături de tatăl său, acolo unde lucrează chiar și 12 ore pe zi.

“Decât să pierd timpul, am preferat să merg în condiții mai rele, la familia naturală, ca să pot să lucrez. În cazul meu, banii înseamnă supraviețuire”, spunea atunci Răzvan.

În urma participării la campania Urmează-ți Visul, Răzvan a primit un pic de sprijin din partea noastră și a partenerilor noștri OMV Petrom: bursă lunară de 400 de lei până la finalizarea liceului, un laptop și alte cîteva mici ajutoare din partea ascultătorilor noștri.

Acum, după ce și-a împlinit visul, Răzvan a stat de vorbă cu matinalii Vlad, George și Luca și a avut un sfat pentru cei care se gândesc că viața le e potrivnică într-o mie de feluri.

“Oricine întâmpină greutăți în viață. Nu există om care să aibă o viață plină de bucurii sau de fericire. Important este maniera în care tu interpretezi ceea ce ți se întâmplă în viață și important este ce cale alegi.

Viața are două sensuri. Fie merg pe drumul scurt, pentru că sunt obosit sau consider că nu sunt suficient de puternic ca să merg pe drumul cel lung, dar la sfârșit voi regreta faptul că nu am mers pe drumul lung. Sau, mă ambiționez, trec peste toate necazurile și toate greutățile, merg pe drumul lung oricâte piedici aș întâlni, iar la final voi ajunge în vârful muntelui și voi zice sunt cel mai tare”, a spus Răzvan Cercel în Deșteptarea.

Povestea lui Răzvan:

“Urmează-ţi Visul”, o campanie realizată cu sprijinul OMV Petrom.