Confidenţialitate

Urmează-ți Visul: Deși a terminat primul clasa a X-a, Răzvan își petrece vacanța pe șantier – VIDEO

La vârsta de 11 ani, Răzvan a stiut ca e mai bine să locuiască într-un centru de plasament decât alături de familia sa. A cerut să fie dus într-un centru de plasament pentru a putea merge la școală. Acasă îi era imposibil acest lucru pentru că trebuia să aibă grijă de ceilalți opt frați mai mici ai săi și să meargă și la muncă.

Acum, are 16 ani și tocmai a terminat clasa a X-a, la Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret, din Buzău. A încheiat anul primul în clasă, cu media 9,89, medie care îl situează pe locul cinci între toți elevii liceului.

Deși locuiește într-un apartament social, parte a DGASPC Buzău, Răzvan a decis ca, în perioada vacanței, să locuiască alături de familia sa biologică, unde dorm înghesuite 11 persoane, în doar două camere miniscule. A luat această decizie ca să poată să-și vadă frații, dar și să meargă la muncă, pe șantier, alături de tatăl său, acolo unde lucrează chiar și 12 ore pe zi.

“Decât să pierd timpul, am preferat să merg în condiții mai rele, la familia naturală, ca să pot să lucrez. În cazul meu, banii înseamnă supraviețuire”, a spus Răzvan.

Cu bursa lunară de 400 de lei, oferită din partea OMV Petrom, Răzvan a decis să o strângă într-un cont bancar și să o folosească în clasa a XII-a, când va trebui să se pregătească intens pentru examenul de admitere la Academia de Poliție.

“Îmi este de mare folos laptopul, mai ales în perioada aceasta a pandemiei când a trebuit să fac lecțiile online. Laptopul a fost singura mea salvare.”, a spus Răzvan despre laptopul primit de la OMV Petrom.

Răzvan visează să-și poată ajuta frații, dar, mai mult decât atât, să ajute familiile nevoiașe și copiii care au un start greu în viață.

“Urmează-ţi Visul”, o campanie realizată cu sprijinul OMV Petrom.