Confidenţialitate

Răzvan a cerut să locuiască într-un centru plasament pentru a merge la şcoală – VIDEO

Răzvan, un tânăr de 16 ani, și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în centre de plasament sau la asistenți maternali. Băiatul a cerut el însuși să meargă într-un centru plasament pentru că acasă nu avea nicio șansă să învețe și să facă ceva cu viața lui. Frații lui mai mici și părinții locuiesc și acum într-o sărăcie lucie și oricât de crud ar suna, toți știu că lui Răzvan îi este mai bine la centrul de plasament.

Pentru unii, visuri aparent banale sunt adevărate provocări. E cazul lui Răzvan, un tânăr de 16 ani care vrea să devină poliţist. Are 8 fraţi mai mici de care, până nu de mult, trebuia să aibă grijă. Evident, nu mai avea timp de şcoală şi din acest motiv, Răzvan însuşi a decis să meargă într-un centru de plasament.

„Plecasem pentru că acasă nu aveam niciun viitor. Ma gândeam că dacă voi ajunge aici, pot să îmi fac un viitor și să îi ajut și pe ei mai mult. – Cum a fost ziua in care ai plecat de acasa? – Destul de durearoasă. Adică am stat cam 24 de ore în frig, singur în parc. La un moment dat, un gardian a venit și m-a intrebat ce caut acolo. I-am explicat situația și acesta și-a chemat colegii care m-au dus la centru”, a mărturisit Răzvan.

„Urmează-ţi Visul”, o campanie realizată cu sprijinul OMV Petrom