Confidenţialitate

Urmează-ți Visul | Nicoleta îndrăznește acum să țintească mai sus: o medalie olimpică și absolvirea unei facultăți | VIDEO

Nicoleta Băjan este copila din Amara care practică lupte libere și visează la o medalie olimpică.

În noiembrie 2018, fata a acceptat să facă parte din campania “Urmează-ți Visul”, pentru a fi sprijinită în dorința ei de a ajunge la Jocurile Olimpice.
Practică lupte libere de șase ani, iar acum copila se mândrește cu numeroase titluri: vicecampioană europeană, triplă campioană balcanică, dublă medaliată cu bronz la Europene și de șase ori campionă națională.

Atunci când am cunoscut-o, Nicoleta locuia într-o casă veche, fără curent electric, cu camere de câțiva metri pătrați, în care dormeau șapte suflete: bunică, unchi, mătuși și verișoare. Doar un unchi avea loc de muncă.

Părinții Nicoletei divorțaseră, iar mama please la muncă în Spania, pentru a-și întreține copiii. Ar fi putut pleca cu mama, dar asta ar fi însemnat renunțarea la visul ei, la șansa de a face performanță.

Europa FM a decis să o sprijine cu o bursă lunară de 400 de lei timp de un an și i-a dăruit un echipament complet de antrenament.

Acum, Nicoleta are 16 ani, este în clasa a X-a, elevă într-o clasă cu profil sportiv al unui liceu din Slobozia. Însă mare parte din timp, când se pregătește cu lotul olimpic, învață la Liceul Mircea Eliade din București. Stă la internatul liceului, unde i se asigură cazarea și masa. Nu are laptop pentru cursurile online. Folosește telefonul.

De aceea, Nicoletei i-a fost foarte greu în perioada stării de urgență. Nici acum, căsuța în care locuiește la Amara nu e racordată la rețeaua de curent electric. Ca să participe la cursurile online, ea a fost nevoită să își încarce telefonul la vecini.

“Cineva i-a oferit o baterie externă. Pentru că nu avea voie să iasă din curte, a fost amendată de poliție cu 100 de lei când a mers să încarce bacteria la o verișoară”, povestește antrenorul Nicoletei, Marian Moraru.

Dacă în urmă cu doi ani, la începutul campaniei “Urmează-ți Visul”, Nicoleta locuia la Amara în aceeași casă împreună cu alte șase suflete, între timp au rămas doar ea, bunica și un unchi, după ce mătușa și familia acesteia s-au mutat.

Deși spune că “nicăieri nu-i mai bine ca acasă”, Nicoleta recunoaște că în cantonament are mai mult confort.

“Când plec la centrul olimpic am cazare, am masă, am curent, am de toate și mă simt mult mai bine acolo”, mărturisește Nicoleta.

Când a intrat în campania “Urmează-ți Visul”, Nicoleta Băjan a primit din partea Dedeman, partenerii noștri în campania Europa FM Urmează-ți Visul, o bursă de 400 de lei lunar timp de un an, bani pe care i-a folosit pentru hrană și haine.

”A contat foarte mult pentru motivația ei, s-a schimbat, e bine îngrijită, îmbrăcată, sunt foarte bucuros că a reușit să nu ducă lipsă de nimic pentru igiena ei personală și vă mulțumesc foarte mult că ați fost alături de ea. A ajutat-o foarte mult, pentru că trebuie să ia și susținătoare de efort, să aibă grijă ce mănâncă”, a explicat Marian Moraru.

În urma reportajului realizat de Europa FM, firma QFORT a decis să-i ofere 1000 de lei lunar și continuă să o sprijine și azi.

“Da, este la al doilea an și le mulțumesc. Ei sunt foarte mândri de Nicoleta și au hotărât să prelungească contractual cu un an”, a spus antrenorul Nicoletei, Marian Moraru.

Pentru că îi este mereu alături Nicoletei, și antrenorul Marian Moraru a primit din partea Dedeman, partenerii noștri în campania Urmează-ți Visul, discuri și bare pentru antrenamentele din sală.

“Să știți că m-au ajutat foarte mult aceste echipamente, am în jur de 20-30 de copii în sală și copiii trebuiau să aștepte să termine alți sportivi înaintea lor”, a mărturisit Marian Moraru.

Europa FM i-a împlinit dorința Nicoletei de a-și revedea mama.

“A fost atâta fericire, că nu puteam să-mi stăpânesc lacrimile”, își amintește Nicoleta.
“Ea vorbește despre emisiune, dar nu s-a realizat visul să fie lângă ea, pentru că mama ei stă la Câmpulung Muscel, Nicoleta trebuie să se pregătească. Asta e un sacrificiu. Preferă să stea fără curent și să-și urmeze visul”, a completat antrenorul Nicoletei.

În continuare, Nicoleta visează să ajungă la Olimpiadă și chiar să obțină o medalie.

“Am același vis, dar am mai multe obiective: să termin liceul, să fac și facultate, să le îndeplinesc pe toate”, a concluzionat Nicoleta.

Cum i-am împlinit visul Nicoletei, în noiembrie 2018:

Urmează-ți visul! O campanie Europa FM realizată cu ajutorul DEDEMAN