Confidenţialitate

Urmează-ţi visul: Nicoleta face lupte libere şi îşi doreşte să ajungă la Olimpliadă

Nicoleta are 14 ani și face lupte libere. Este dublă campioană balcanică, dublă medaliată cu bronz la Europene și triplă campionă națională.

Antrenorul Marian Moraru este cel care a descoperit-o.

“Are ceva care porneşte din interior. Lucrurile astea nu le poţi preda. Cu astea te naști. Situația ei o face să îşi dorească să facă performanţă şi să reuşească în viaţă. Părinții sunt despărţiţi, ea mai are două surori. Mama s-a recăsatorit şi surorile au plecat cu ea. Tatăl e plecat din localitate. Pe Nicoleta o crește bunica, mărturisteşte antrenorul Marian Moraru.

Nicoleta locuiește într-o casă veche, cu camere de câțiva metri pătrați, în care dorm laolaltă bunică, unchi, mătuși și verișoare. Cu totul, şapte oameni. Numai un unchi are loc de muncă.

Luptele libere presupun un consum de calorii foarte mare. Performanță cu burta goală nu se poate, spune antrenorul Marian Moraru.

“Dacă nu se hrănește cum trebuie, riscă accidentări sau cade fizic. Chiar acum un an am avut probleme de genul asta. Odată s-a îngălbenit și i-a venit rău. Pe urmă, am vorbit cu ea și mi-a spus ca nu a mancat”, recunoaşte Marian Moraru.

Vreo opt luni pe an, Nicoleta locuiește la Cluj, unde se află lotul național de lupte libere. I se asigură 3 mese pe zi și cazarea la cămin. În rest, se descurcă cu 400 de lei pe lună, indemnizație pe care o primește de la clubul din Amara. Familia îi mai trimite câte ceva când și când, dar Nicoleta e chibzuită. La Cluj, își petrece timpul mai mult între sala de antrenant și școală.

Nicoleta s-a maturizat mai repede decât era cazul și spune că pentru ea, lucrurile importante sunt altele.

Anul trecut a petrecut Crăciunul în familie, dar nu a primit cadouri.

“Asta nu contează. Am avut familia langă mine şi asta a fost important”, a spus Nicoleta.

Ar fi putut pleca cu mama ei, care și-a găsit de muncă în Spania. Plecarea din casa bunicii ar fi însemnat pentru Nicoleta și renunțarea la șansa de a face performanță. Nu a fost ușor, dar pentru a-și urma visul, Nicoleta a rămas în Amara și își înăbușă dorul în antrenamente care ar da gata un bărbat în toată firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmează-ți visul! O campanie Europa FM realizată cu ajutorul DEDEMAN