Confidenţialitate

Urmează-ți Visul | Cum a fost primul an trăit de Crina și Gabriela în casa lor, fără datorii și fără teama că vor fi executate silit | VIDEO

Acum un an, o mamă și fiica ei au fost eroinele campaniei noastre, “Urmează-ți Visul”.

Povestea Gabrielei și a fiicei sale, Crina, v-a impresionat atât de mult încât unul dintre voi, ascultătorii noștri, a decis să le ofere celor două un nou început în viață, achitându-le un credit împovărător și toate datoriile.

Gabriela este o femeie care a trecut printr-o căsnicie nefericită şi îşi creşte singură copilul. Aflată des în căutarea unui loc de muncă, a locuit împreună cu fiica ei pe unde au apucat. Au trăit ani mulţi de pe o zi pe alta. Până în clasa a VII-a, de pildă, Crina a schimbat cinci școli.

Pentru ele, chiar și speranța, când a venit, a fost adusă de o nenorocire și însoțită de ghinion.

Mama Gabrielei a murit, răpusă de o boală cumplită. Le-a lăsat moștenire o garsonieră, de fapt, o cămăruță într-un bloc vechi din București. În sfârșit, un acoperiș deasupra capului, un domiciliu stabil, doar că, odată cu garsoniera, Gabriela a moștenit și datoriile la întreținere lăsate de mama ei: aproape 10.000 de lei plus o somaţie de executare silită.

Stresul a fost copleșitor. Lovită neîntrerupt și fără milă de viață, Gabriela s-a îmbolnăvit grav. Pentru a-şi îngriji mama, Crina a fost nevoită să renunţe, pentru un timp, la şcoală.

De fapt, şi la copilărie, pentru că rolurile lor s-au inversat. Abia intrată în adolescență, fiica a început să aibă grijă de mamă.

Noi le-am spus povestea la Europa FM, în campania Urmează-ți Visul. Impresionat, un ascultator a decis să se împotrivească destinului nefericit al celor două.

El le-a plătit toate restanțele la întreținere, dar și un credit. În total, peste 11.000 de lei. Gabriela și-ar dori să-l cunoască, să-i mulțumească personal, dar salvatorul lor nu a dorit să-și dezvăluie identitatea.

“Cu siguranță aș fi ajuns în stradă, că nu aveam de unde să plătesc suma aceea enormă și ce câștigam era pentru mâncare, nu pentru întreținere sau alte datorii”, recunoaște Gabriela.

“Un înger pe pământ, mi-aș fi dorit să-l cunosc. Multa sănătate lui și familiei lui și, poate într-o zi, ne vom vedea, măcar să pot să-i mulțumesc personal în față”, spune Gabriela despre omul care i-a schimbat viața.

Europa FM a achitat toate taxele de succesiune a garsonierei, astfel încât Gabriela să intre legal în posesia ei.

“Pentru mine chiar a contat enorm. Chiar nu credeam că o să fac vreodată moștenirea la casă. Sunteți niste oameni de milioane.”

Crina a mai primit din partea Europa FM și o bursă lunară de 400 de lei timp de un an. Banii i-a dat pe haine, mâncare și internet, dar și-a cumpărat și un laptop, fără de care nu ar fi putut urma orele online.

În septembrie 2019, visul Crinei era să devină vlogger. Selly, cel mai urmărit vlogger din România, i-a făcut o surpriză, în direct, în Deșteptarea: i-a oferit adolescentei prima sa cameră de vlogging.

Crina a încheiat clasa a VII-a cu media generală peste 9.30. Acum, se concentrează pe momentul hotărâtor care va veni la sfârșitul clasei a VIII-a, examenul pentru liceu.

“Deocamdată, nu am continuat cu vloggingul, dar sigur o să continui. Sunt foarte stresată cu examenul de clasa a VIII-a, mi-e frică și vreau să mă axez pe el”, mărturisește Crina.

“Știam că oricând pot să zbor din casă, să fiu dată afară din casă. Acum sunt liniștită. Îmi achit datoriile, ce-mi rămâne, rămâne”, a spus Gabriela despre primul an trăit în casa lor, fără datorii și fără teama că vor fi executate silit.

În urma experienței pe care a avut-o în campania Urmează-ți Visul, Gabriela a învățat o lecție foarte importantă. Din puținul pe care îl are, Gabriela își dorește să întoarcă binele primit și încearcă, de câte ori poate, să ajute pe alții aflați în situații dramatice de viață.

“Atâta timp cât voi avea, voi putea să ajut și eu. Din puținul meu pe care îl câștig, chiar ajut. Povestea domnului anonim m-a marcat și mi-a deschis sufletul, ochii, mintea și eu, la rândul meu, fac la fel. Pentru că știu ce înseamnă să nu ai”, a mărturisit Gabriela.

Gabriela este cameristă și e plătită cu ziua. Își dorește să fie angajată cu contract de muncă.

Crina și mama ei au un mesaj pentru cei pe care soarta îi supune la grele încercări. E un mesaj de speranță, venit din experiența a două luptătoare.

“Să fie tari, sigur există șansă. Să nu-și piardă speranța”, au transmit cele două oamenilor aflați în situații dificile.

Povestea Crinei și a mamei sale, Gabriela: