Confidenţialitate

Povestea emoţionantă a medicului anonim: “Cinci lei s-ar putea să facă diferenţa între a mânca astăzi sau a nu mânca astăzi” – VIDEO

După ce a aflat de la Europa FM povestea Crinei și a Gabrielei, un doctor, care a ținut să-și păstreze anonimatul, a ales să le plătească toate datoriile, atât de la întreținere, cât și un credit pe care cele două îl plăteau cu greu. Suma se ridică la peste 11.000 de lei.

Medicul are, de asemenea, o poveste emoţionantă. Totul a plecat din adolescenţa acestuia, când, pentru că cineva a refuzat să o împrumute pe mama sa cu cinci lei, acesta a plecat pe jos şi nemâncat la facultate.

Medicul recunoaşte că nu este un om bogat, că este un antreprenor mic, cu rate la bancă. Cu toate acestea, consideră că gestul lui, de a dona 11.000 de lei Gabrielei, este o şansă pe care Europa FM i-a oferit-o.

“Am o poveste personală cu cinci lei. Cinci lei care stau în buzunarul tău de la blugi şi nu înseamnă nimic pentru tine pentru că i-ai uitat acolo după trei luni de zile. S-ar putea pentru altcineva să însemne faptul că, dacă îi dai, în ziua aia, copiii lui mănâncă o pâine, care poate n-au mâncat de trei zile.

Asta este o chestie care mie mi s-a întâmplat când eram în primii ani de facultate. Situaţia acasă fiind un pic mai dificilă, mama mea a cerut unui prieten al tatei (nu mai aveam niciun ban şi nu stăteam chiar în oraş; trebuia să ajung la facultate) cincizeci de mii, echivalentul a cinci lei de azi.

Respectivul a zis nu am. Ştiam clar că are. Important era refuzul. Omul, pur şi simplu, nu a vrut. Asta a însemnat că în ziua aia nu am mâncat, că am plecat pe jos la facultate. Soarta s-a întors, fără niciun fel de problemă, a doua zi.

Eu mi-am promis mie că n-o să uit niciodată cei cinci lei care, pentru cineva s-ar putea să nu conteze absolut deloc, dar pentru celălalt de lângă tine s-ar putea să facă diferenţa între a mânca astăzi sau a nu mânca astăzi”, a mărturisit acesta.

“Nu sunt un om bogat. Sunt un antreprenor mic, cu problemele unui antreprenor mic, cu rate la bancă. Sunt un om normal din clasa medie, care munceşte de dimineaţa până seara. Nu sunt un om bogat. Suma respectivă, de astăzi, aş fi putut face altceva cu banii ăia, mă pot dispensa de ea. Şi este important că pot face chestia asta astăzi. Mâine s-ar putea să n-o mai pot face. Atunci, eu apreciez şansa pe care Europa FM mi-a dat-o ca să fac treaba asta. E o şansă”, a continuat medicul.

Gabriela şi Crina, mamă şi fiică, au parte, de azi, de un nou început în viaţă. Datorită ascultătorilor Europa FM, viaţa celor două „beneficiază de un start nou, fără datorii”.