Confidenţialitate

Uraganul Fiona lovește America de Nord. Cel puțin două persoane au murit în Canada, iar în Florida a fost decretată stare de urgență | VIDEO

Cel puțin doi oameni au murit în Canada după ce uraganul Fiona a lovit estul țării. Sunt și pagube materiale însemnate, transmit autoritățile locale. Între timp, furtuna Ian va lovi Florida din Statele Unite și Cuba în următoarele zile.

Uraganul Fiona a scăzut acum în intensitate pe măsură ce se deplasează spre nord.

A lovit cu putere sâmbătă coasta atlantică a Canadei.

Aproximativ 320.000 de persoane din cinci provincii au rămas fără curent, iar sute de case au fost distruse.

Sute de angajaţi au lucrat pentru a restabili alimentarea cu energie electrică, în timp ce armata a ajutat la curăţarea drumurilor.

Furtuna Ian a ucis deja cel puţin şapte persoane, săptămâna trecută în Puerto Rico, Republica Dominicană şi în Guadelupa.

Între timp, Cuba şi Florida (SUA) se pregătesc pentru furtuna tropicală Ian, care ar urma să devină un uragan „major” în următoarele 24 până la 48 de ore, potrivit prognozelor.

În diverse localităţi din Florida, autorităţile au început să distribuie saci de nisip pentru a proteja casele în faţa riscului de inundaţii.

Preşedintele american Joe Biden a plasat Florida în „stare de urgenţă” și a anulat o vizită programată marți în acest stat.

Citește și: România va folosi în premieră generatoare terestre de stimulare a precipitațiilor, în Vrancea, județ grav afectat de secetă anul acesta

Foto: Shutterstock