UPDATE: Avertizare meteo COD GALBEN de ninsori pentru toate zonele montane, valabilă de marți seară până joi la ora 10.00

Avertizarea meteo Cod Galben de ninsori este valabilă pentru toate zonele montane și va intra în vigoare în seara de 27 decembrie (marți), la ora 20.00.

Până joi, 29 decembrie, la ora 10.00, sunt așteptate ninsori în toate regiunile de munte. Sunt vizate 25 de judeţe, integral sau parțial: Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Hargita, Neamţ, Suceava, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Timiş, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Mureş.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că se va depune strat nou de zãpadã, local consistent.

Precipitații slabe sunt posibile și în celelalte regiuni – mai ales în est și sud-est – cu fulguieli și lapoviță la începutul intervalului menționat în avertizare, ulterior cu ninsori.

De asemenea, vântul va avea intensificãri cu viteze ce vor depãşi 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind şi spulberând zãpada.

Meteorologul Oana Păduraru, ANM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Începând din 29 decembrie, vremea se va răci și mai mult. Va fi ger în timpul nopţilor şi dimineţilor în nordul şi centrul țării şi pe arii mai restrânse în rest. Vântul va fi mai puternic în sud-est.

Meteorologul Oana Păduraru, ANM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS