Confidenţialitate

Unul dintre ucrainenii care au trecut ilegal granița și s-au rătăcit în Munții Maramureșului a fost găsit mort | AUDIO

Un localnic din Crasna Vișeului este cel care a alertat o patrulă a Poliției de Frontieră. Trupul neînsuflețit al bărbatului care făcea parte din grupul celor 6 ucraineni rătăciți în Munții Maramureșului a fost găsit într-un pârâu, într-o zonă greu accesibilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Salvatorii montani nu au mai putut să îl localizeze iar din cauza vremii nefavorabile, căutările au fost întrerupte. Un localnic din Crasna Vișeului care cunoștea bine zona a ajuns pe un versant foarte abrupt și acolo a observat corpul bărbatului.

Cel mai probabil, ucraineanul a încercat sa coboare singur, dar din cauza frigului nu a mai rezistat. Era îmbrăcat cu haine subțiri și purta cizme de cauciuc.

Despre cel de-al șaselea bărbat care a rămas pe munte nu există detalii. Ultima localizare arăta ca acesta s-ar fi aflat la aproximativ 1.300 de metri altitudine, într-o zonă cu stânci și extrem de periculoasă.

Reamintim că cei 6 ucraineni, cu vârste între 22 și 33 de ani au traversat Munţii Maramureşului din Ucraina spre România în ajunul Crăciunului, iar după trei zile de căutări, 4 dintre ei au fost recuperați de echipajele de salvare.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: 4 ucraineni din cei 6 rătăciți în Munții Maramureșului, salvați după 3 zile de căutări. Unul dintre ei a mâncat coajă de brad și ketchup pentru a supraviețui | AUDIO