Confidenţialitate

Unul dintre angajații centrului Sfânta Maria avea un magazin unde vindea bunurile sustrase din donațiile primite de minore

Apar detalii incredibile din dosarul ce vizează centrul de plasament Sfânta Maria din București.

Unul dintre angajați avea un magazin alimentar unde vindea produse luate de la minori sau sustrase din donații – precum lenjerii de pat sau produse electronice.

Potrivit news.ro, șefa centrului de plasament le-ar fi povestit anchetatorilor, cu o lejeritate debordantă, că bunurile donate erau luate de către angajați pentru că, cităm, copiii nu aveau ce face cu ele.

Surse judiciare au declarat pentru news.ro că  angajaţii de la Centrul de plasament Sfânta Maria cumpărau de la fetele găzduite în instituţie, la preţuri derizorii, majoritatea bunurilor primite prin donaţii.

Cu banii primiți, minorele își cumpărau țigări și chiar stupefiante.

Mai mult, un angajat care avea deschis un magazin alimentar într-o localitate de lângă Bucureşti vindea cu succes produsele alimentare pe care le lua de la centru.

Alți angajaţi sustrăgeau și ei bunuri din donaţii, precum lenjerii de pat sau electronice.

În fața anchetatorilor, șefa centrului de plasament ar fi povestit, pe un ton de normalitate, că angajaţii luau bunurile donate, deoarece copiii nu aveau ce face cu ele.

Însăși Mariana Dumitru şi-ar fi însuşit un monitor de calculator,  despre care a susţinut că ar fi fost inutil copiilor.

În acest dosar au fost reţinute 14 persoane, printre care şi medicul Victoriţa Boţoagă, cea care le-ar fi administrat copiilor medicamente psihitarice.

În total, sunt urmărite penal 21-una de persoane pentru rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare.