Confidenţialitate

Uniunea Europeană va avea o producție mult mai mică de porumb, din cauza secetei. Multe culturi sunt compromise complet

Producția de porumb a Uniunii Europene va scădea semnificativ în acest an. De vină sunt temperaturile ridicate și lipsa precipitaților din aceste luni.

Trei sferturi din teritoriul României, cel mai mare producător de porumb din Uniunea Europeană, este afectat de diferite grade de secetă, în timp ce Franţa, al doilea mare cultivator, a înregistrat cea mai secetoasă lună iulie din istorie, notează publicația Bloomberg.

Totodată, fermierii din mai multe regiuni din estul Germaniei ar putea pierde întreaga recoltă de porumb.

Vremea secetoasă a redus semnificativ şi nivelul apelor într-o serie de râuri importante, precum Rinul, Ronul, Dunărea şi Po.

Uniunea Europeană şi-a redus estimările privind recolta de porumb din acest sezon la 65,8 milioane de tone, ceea ce înseamnă că va fi cea mai mică recoltă după cea din 2018/2019.

Însă cifrele ar putea fi și mai mici. Mulți fermieri, inclusiv din România, au decis să schimbe culturile de porumb cu cele de floarea soarelui, mai rezistentă în fața lipsei precipitațiilor.

Citește și: Seceta a cuprins toată țara, spune ministrul Agriculturii. Fermierii din mai multe județe spun că nu au suficiente furaje pentru animale | AUDIO

Sursa foto: Shutterstock