Confidenţialitate

Ungaria și Slovacia ar putea fi exceptate de la posibile interdicții privind importurile de petrol din Rusia | AUDIO

Ungaria și Slovacia ar putea fi exceptate de la interdicția privind importurile de petrol din Federația Rusă, măsură pe care Comisia Europeană se pregătește să o anunțe în curând.

Totul vine în contextul în care cele două state au o dependență crescută de importurile cu țiței rusesc, iar o sistare bruscă le-ar putea afecta grav.

Un embargo asupra importurilor de petrol din Rusia va fi introdus în mai multe etape, iar complet ar putea fi aplicat de la finalul acestui an, spun doi oficiali europeni citați de Reuters.

Comisia Europeană discută în aceste zile situația țărilor cu dependență crescută de combustibilii fosili din Rusia, cum ar fi Ungaria și Slovacia.

Acestea ar putea beneficia de o perioadă mai lungă de tranziție, timp în care să găsească alternative în alte țări.

Nu sunt singurele țări într-o astfel de situație. Germania spune, prin vocea minstrului Economiei, că va putea face față unui embargo asupra importurilor de petrol rusesc până la sfărșitul anului.

Comisia Europeană urmează să anunțe în acest zile cel de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care va include și interdicția privind importurile de petrol.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.