Confidenţialitate

Prevăzute pentru luna august, unele modificări ale Codului Fiscal ar putea fi amânate | AUDIO

Guvernul ia în calcul amânarea intrării în vigoare a unor modificări la Codul Fiscal prevăzute pentru luna viitoare. Este vorba, în principal, despre măsurile referitoare la HoReCa.

Potrivit unor surse guvernamentale, Ministerul Finanțelor pregătește o analiză privind amânarea unor măsuri precum eliminarea impozitului specific pentru HoReCa și înlocuirea lui cu impozit de 1% pe cifra de afaceri.

Modificarea este prevăzută să intre în vigoare de la 1 august, dar reprezentanții mediului de afaceri și ai patronatelor au cerut insistent ca aceasta să fie amânată pentru 1 ianuarie 2023.

HoReCa a cerut să nu fie obligată să plătească impozit pe cifra de afaceri

Mai mult, reprezentanții industriei HoReCa au cerut să nu fie obligați să plătească impozit pe cifra de afaceri, ci să aibă posibilitatea de a opta inclusiv pentru impozit pe profit.

Printre solicitările mediului de afaceri, patronatelor și sindicatelor s-a numărat și amânarea pentru 2023 a altor două măsuri: majorarea accizei pe alcool și obligația de a plăti contribuții la nivelul salariului minim de către persoanele angajate pe contracte part-time.

Industria jocurilor de noroc a cerut renunțarea la impozitarea cu până la 40% a câștigurilor

La rândul lor, cei din industria jocurilor de noroc au solicitat renunțarea la intenția de a impozita cu până la 40% câștigurile jucătorilor, în vreme ce primarii au cerut ca impozitul pe clădiri să fie în cotă fixă.

Guvernul a pus săptămâna trecută în dezbatere ordonanța de modificare a codului fiscal, iar ieri au avut loc consultări cu mediul de afaceri, patronatele, sindicatele și autoritățile locale.
Azi va fi o nouă rundă de consultări la Ministerul finanțelor, planul fiind ca ordonanța să fie adoptată vineri.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Rata inflației a urcat în iunie la peste 15%. Cele mai mari scumpiri la gaze și alimente de bază. Creșterea va continua, spun economiștii | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.