Confidenţialitate

Unele magazine au început promoțiile de Black Friday. Protecția Consumatorului le recomandă clienților să verifice dacă reducerile sunt reale | AUDIO

Unele magazine au început promoțiile sub numele „Black Friday”. Spun că se vor face reduceri în plină perioadă a scumpirilor. Autoritățile ne îndeamnă să urmărim produsele care ne interesează din timp și să observăm dacă prețul chiar scade.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În plină criză a cipurilor la nivel internațional, magazinele online din România spun că au stocurile pregătite din timp pentru promițiile de Black Friday din acest an. Unele magazine au anunțat deja reducerile, altele le vor lansa în noiembrie.

„Din ceea ce am discutat eu cu membrii asociației noastre, lucrurile nu stau chiar atât de urât precum ar putea crede lumea. La Black Friday se lucrează de un an de zile sau cu un an de zile înainte și atunci, tocmai pentru a se putea vânzătorii să se asigure că au stocurile necesare și că pot oferi oamenilor cele mai bune prețuri. Așadar, e posibil ca obiectivul mult dorit pe care îl cumpără cineva acum de Black Friday să fi fost contractat de vânzător încă din luna aprilie a acestui an”, a explicat directorul executiv al Asociației Magazinelor Online, Cristian Pelivan.

În fiecare an, Protecția Consumatorilor le recomandă clienților să urmărească produsul dorit și să observe dacă într-adevăr reducerile promovate sunt chiar reale sau nu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cumpăraturi și borcane cu zacuscă ori conserve mai puține. Cum s-au schimbat obiceiurile de cumpărare ale românilor | AUDIO