Unde a ajuns şi cum arată „Micuţa Picasso”

Alexandra Nechita s-a născut la Vaslui, la 27 august 1985, la trei luni după ce tatăl său, Niki Nechita, s-a refugiat din România comunistă, în Statele Unite ale Americii. Viorica Nechita şi mica Alexandra au reuşit să se alăture soţului, respectiv tatălui, abia după doi ani. Părinţii Alexandrei fuseseră persecutaţi sub regimul comunist din România, scrie Business Magazin.

Alexandra Nechita a fost invitată la mai multe emisiuni cunoscute, precum Oprah Winfrey Show, şi a stat la masă cu personalităţi ca Bill Clinton. Talentul său extraordinar i-a făcut pe cei din jur să o numească „micuţa Picasso”.

Pictoriţa a declarat într-un recent interviu realizatoarei americane de televiziune că atunci când era mică a fost marginalizată de ceilalţi copii, iar când a fost întrebată dacă a făcut sacrificii, Alexandra a mărturisit că a făcut, însă le-ar mai face încă o dată fără niciun regret.

Pictura a fost alegerea ei, a mai spus Nechita, iar cea mai scumpă lucrare a vândut-o cu 400.000 de dolari.

„Am fost extrem de norocoasă să pot trăi extrem de bine din arta mea şi să pot asigura existenţa familiei mele. Acesta a fost cu adevărat cel mai mare dar pentru mine”, a adăugat artista.

Lucrările sale au fost vândute în toată lumea, printre colecţionari numărăndu-se Ellen DeGeneres, Alec Baldwin, Calvin Klein şi Whoopi Goldberg.

alexandra-nechita

În 1999, Nechita a fost selectată de către ONU pentru a conduce o iniţiativă de artă în peste 100 de ţări.

Astăzi Alexandra Nechita are 30 de ani, este căsătorită cu designerul Dimitri Tcharfas şi are un atelier de pictură în Los Angeles.