Confidenţialitate

Un uriaș steag al Uniunii Europene, fluturat în Paris la inițiativa românilor, de Ziua Cetățeniei Europene – GALERIE FOTO

Ziua Cetățeniei Europene a fost marcată de un grup de români, în Paris, capitala Franței, prin Ștafeta Steagului Uniunii Europene, o mișcare pornită la protestele din Piața Victoriei din București.

După un lung parcurs prin aproape toata Europa, steagul Uniunii Europene, cusut de mână în România, a fost purtat, vineri seara, lângă Luvru, pe brațe de cetățeni europeni de diverse naționalități, ca un simbol al dorinței comune de a constitui o Europă unită. Evenimentul a fost anunțat prin intermediul Facebook și a fost organizat inițiativa PLUS Franța și a altor partide aliate Renew Europe prezente în Franța.

Potrivit paginii de Facebook PLUS Franța, drapelul uriaș al UE a venit prin poștă direct de la Galați. Români, francezi, olandezi, italeni, greci, suedezi, maltezi, s-au reunit in jurul drapelului european pentru a marca determinarea lor de a apăra valorile europene.

Cetățenia Uniunii Europene a fost introdusă de Tratatul de la Maastricht (semnat în 1992, intrat în vigoare din 1993). Cetățenia europeană este complementară cetățeniei naționale și conferă drepturi suplimentare, cum ar fi cel de a vota în alegerile europene, dreptul la libera circulație și dreptul la protecție consulară din partea ambasadelor altor state UE.

Fotograful Octav Drăgan a surprins în imagini cum un uriaș steag al Uniunii Europene a fost fluturat în Paris la inițiativa românilor, de Ziua Cetățeniei Europene:

FOTO: Octav Drăgan