Confidenţialitate

Un tunisian este căutat în legătură cu atacul din Berlin

Un tunisian este căutat de poliția din Germania în legătură cu atacul de la Târgul de Crăciun din Berlin. Un document de identitate care i-ar aparține a fost găsit în camionul care a intrat în mulțime luni seară, anunță publicațiile germane, citate de BBC și Le Figaro.

Oamenii legii au arestat în această dimineață un alt suspect al atentatului soldat cu 12 morți, însă l-au eliberat la scurt timp.

 

Potrivit informațiilor date de publicațiile Bild și Allgemeine Zeitung, despre bărbat se bănuiește că ar avea 21 sau 23 de ani și ar fi cunoscut sub trei identități diferite.

Numele său ar fi Anis și se crede că provine din orașul tunisian Tataouine, scrie BBC. Documentul de identitate găsit în camion este un permis de ședere temporară oferit unui imigrant a cărui cerere de azil a fost respinsă, scrie presa germană.

Poliția desfășoară o operațiune în Renania de Nord-Westphalia, unde a fost emis permisul de ședere.

Anchetatorii spun că suspectul este posibil să fi fost rănit într-o luptă cu şoferul camionului.

Amintim, la scurt timp după atac, forţele de ordine au arestat un pakistanez de 23 de ani, pe care l-au descris drept principalul suspect în dosar. Bărbatul a fost eliberat marți seară, din lipsă de probe.