Confidenţialitate

Buzău: Un parașutist militar a murit la Baza Boboc întrucât nu i s-ar fi deschis parașuta | AUDIO

Un parașutist militar a murit, miercuri după-amiază, la Baza Boboc de la Buzău. Militarului nu i s-a deschis parașuta.

Căpitanul – în vârstă de 38 de ani – era angajat al Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii. Acesta și-a pierdut viața în urma unui exercițiu de parașutare care a avut loc pe Aerodromul din Boboc în timpul manevrelor de aterizare.

Ministerul Apărării transmite că ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar eforturile medicilor au fost zadarnice. Parchetul Militar a fost sesizat în legătură cu acest grav accident, iar o comisie internă va investiga circumstanțele producerii lui.

Căpitanul era angajat militar din 2007 și avea la activ 67 de salturi cu parașuta. Era căsătorit și avea un copil.

Reacția lui Vasile Dîncu: Transmit condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut

Vasile Dîncu a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj de condoleanțe.

„Am aflat cu mare tristețe faptul că unul dintre îmblânzitorii aerului din Armata Română a decedat, astăzi”, a scris Vasile dîncu pe Facebook.

„Accidentul a survenit în jurul orei 14:00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar.

De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă”, a mai scris Dîncu pe Facebook.

„Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului. Dumnezeu să îl odihnească și să îl aibă în paza sa! Transmit condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut. Le sunt și le voi fi alături”, a mai scris ministrul Apărării Naționale în mesajul său.

Mesajul de condoleante al lui Vasile Dîncu

Sursa foto: Facebook / Vasile Dîncu

FOTO: Unsplash / Levi Grossbaum

Citește și: Slatina: 24 de elevi de la un colegiu au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.