Un pacient diagnosticat cu gripă a murit la Spitalul Județean Sibiu

Un pacient în vârstă de 43 de ani, la care a fost confirmată prin analize de laborator prezența virusului gripal, a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Pacientul era internat în spital din 12 ianuarie, fiind diagnosticat cu gripă. Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, evoluția a fost defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic, iar starea acestuia s-a agravat, prezentând insuficiență multiplă de organe și sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator.

„Pacientul în vârstă de 43 de ani pentru care analizele de laborator la Institutul Cantacuzino au confirmat prezența virusului gripal și care a fost internat în cadrul Secției Clinice ATI a SCJU Sibiu a decedat. Decesul a avut loc în data de 26 ianuarie, în urca unui stop cardio respirator neresuscitabil”, a anunțat conducerea spitalului.

Potrivit acesteia, în perioada 24-26 ianuarie, în cadrul Secției Clinice Boli infecțioase au fost înregistrate 10 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide, patru dintre aceste persoane fiind internate. De asemenea, au mai fost internate 10 persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice.

Pacienții sunt stabili și sub tratament, internați în cadrul secției Boli Infecțioase, potrivit reprezentanților SCJU Sibiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS